zaterdag 6 september 2008

Settled

Na een paar drukke dagen waarin veel geregeld moest worden zitten we dan nu eindelijk goed en wel in ons appartementjes. We hebben wat goedkope kastjes erbij gekocht en internet aangevraagd. Dat wordt als het goed is zondag aangelegd. We zijn druk bezig met het zoeken naar een Amerikaanse slee, en hebben al verscheidene testritjes gemaakt. Heerlijk die oude automaten.... sommige caddilacs uit 1970 hebben al een boordcomputer, airco en automatische stoelen/ramen/deuren.... Het rijden is hier wel even wennen, rechts of links inhalen mag hier allemaal, links blijven rijden is dan ook geen probleem. Rechts afslaan door rood is ook een perfect legale manoevre.

Ondanks een paar mooie caddilacs te hebben gezien ,waar helaas steeds wel iets aan kapot was dat onmisbaar was, of te duur om te repareren, is ons oog nu gevallen op een Ford CrownVictoria uit 1995, met een 4,6L V8. Heerlijk autotje volgens ons, alleen is Durk (De jongen waarmee mijn kamer genoot: Wärme Bäcker en ik samen een auto gaan kopen) nog niet echt enthausiast en nog op zoek naar een echte slee.













[De Ford CrownVictoria]

Verder zijn we even het platform op geweest om eens naar de kistjes te gaan kijken en om een hoop klasgenoten uit de vorige groep solo te zien gaan. Dat is toch wel erg indrukwekkend! De eerste keer dat de instructeur uit het vliegtuig van een klasgenoot stapte en die vervolgens in zijn eentje wegtaxide kreeg ik al kippenvel bij het idee dat ik dat zelf over minder dan een maand ook ga doen. Heel erg cool!













[Op het platform: Piper Arrow]


Vandaag hebben we nog maar eens korte herhaling aangehoord van alle belangrijke theorie die nodig is voor het vliegen, dat was niet altijd even boeiend maar het begint langzamerhand wel beter door te dringen dat het nu echt niet meer lang duurt voor ik achter het stuur van een Piper Archer mag kruipen.

Het weer is hier al 4 dagen onveranderd, strak blauwe lucht, 40 graden+ buiten en alleen in de verte boven de bergen enorme onweerswolken te zien die niet deze kant op kunnen komen. Ook het landschap is zoals je het zou verwachten, veel zand, cactussen en lange rechte wegen.














[Sabena Flight Academy]













[Uitzicht vanaf het vliegveld op Phoenix waar we geland zijn]














[Mediawinkel, zie de rij tv's op de achtergrond...]

Over het vlieg-rooster is helaas nog niet zoveel bekend maar als alles mee zit kunnen we eind volgende week beginnen.

3 opmerkingen:

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Unknown zei

veel plezier dit weekend!
ik hou van je !
KUS !

Anoniem zei

Havu fun pa!
xx