dinsdag 9 september 2008

Auto en eerste trip

We hebben hem uiteindelijk dan toch maar gekocht: de Ford Crown Victoria is nu echt van ons. Na even met de vorige eigenaar gekletst te hebben, onder andere ook over vliegen, hebben we besloten om de auto van hem te kopen. Alles ziet er prima uit, en hij rijdt heerlijk.
Afgelopen zondag zijn we met een aantal klasgenoten (nog 8 om precies te zijn) eindelijk Mesa eens uit gereden en de echte woestijn van Arizona in, om te gaan "tuben". Tuben is eigenlijk niet meer dan in een flinke binnenband van een auto o.i.d. de "Salt river" af dobberen. Hier en daar een heel rustig stroomversnellinkje en verder gewoon genieten van de zon en de (toch wel) mooie omgeving. Je huurt met z'n allen dus een paar binnenbanden en dan misschien nog 1 extra voor een koelbox, want ook die moest blijven drijven. Dan ga je met een bus langs de rivier omhoog en wordt je er bij het beginpunt weer uitgezet. Daar hebben we de banden aan elkaar gebonden en toen zijn we de rivier ingegaan. We hadden beneden al gehoord dat de tocht zon 4,5 uur zou gaan duren dus we hadden ons alvast goed ingesmeerd, 4,5 uur op het water in de brandende zon van Arizona (45 graden....) is niet niks. (Wat een rotleventje hebben we hier toch). Na ongeveer 2,5 uur kwamen we bij een splitsing van de rivier, waarvan 1 kant er eindelijk een beetje wild uit zag. Dus hebben we met zijn alleen zo hard mogelijk gepeddeld om in die stroomversnelling terrect te komen en dat is dan ook gelukt. Toen we eenmaal wat snelheid hadden bleek dat het in het door ons gekozen pad echter niet zo diep was, en dus voelden we al snel wat flinke stenen onder ons. Een mooie schaafwond is het gevolg, maar verder heeft alles het overleefd.
Na deze stroomversnelling kom je bij een punt waar je even kunt rusten (of weer op de bus stappen maar wij gingen voor de hele tocht!). Net toen we ons aan het insmeren waren en de banden weer aan het vastbinden waren omdat ze los waren geraakt door de stroomversnelling zagen we 2 mexicanen aan komen drijven. De mexicanen hadden echter geen band bij zich en leken vrij weinig zwemdiploma's op zak te hebben. Toen ze ook nog eens om hulp begonnen te roepen hebben we besloten om onze goede daad voor de dag maar eens te verrichten en de 2 arme mannen te redden van verdrinking. Na een hoop geproest en "we appreciate it!" hebben we ze aan de kant gezet. We zijn er nog steeds niet over uit hoe echt het was, en of ze niet hoopten op een losliggende portemonaie/bier. We zijn niks kwijt maar het bleef een rare ervaring.
Daarna zijn we weer lekker verder gedobberd en na een flauwe bocht kwamen we ineens een groep van een stuk of 30 Amerikanen tegen die zelfs de nodige ghettoblasters op tubes hadden meegenomen. Het leek net een scéne uit 1 of andere film, zo als ze daar tussen het riet aan het feesten waren.
Nog iets verderop stonden een paar paarden met echte "Rednecks" (of cowboys). Die vroegen ons om bier en maakte wat geintjes over "we have a gun". Ze bedoelden het niet slecht, maar toen de beste cowboy zich omdraaide en wij een revolver van ruim 30 cm aan z'n broek zagen hangen waren we toch wel blij dat hij niet in een slechte bui was.
Na alle spannende avonturen hebben we nog ongeveer 1,5 uur gedobberd en toen zijn we bij het eindpunt uitgestapt en teruggereden. Al met aleen geslaagd dagje en we zijn allemaal weer een paar tintjes bruiner.

Vandaag moesten we eerst naar de dokter voor onze Amerikaanse medische keuring. Dat is niet meer dan 8 letters op lezen, een klein testje kleurenblindheid, even in je oren kijken en een potje urine inleveren. Daarna wordt je gevraagd of je nog iets te melden hebt en dan ben je goedgekeurd. Van de doctor kregen we (Grappig genoeg in een dieet-kliniek) heerlijke pizza's aangeboden en na 45 minuten stonden we allemaal weer buiten met een amerikaanse medical.
Toen zijn we nog even door een wijk gereden waar alle Amerikaanse footballer's en baseballer's wonen. Daar stonden dus de meest mooie huizen, ook een paar te koop, en voor de grap hebben we een verkoop-advertentie meegenomen (die hangen ze aan het verkoop bord, om mee te nemen dus). Het huis met, letterlijk uit de advertentie:, 5 bedrooms, 3,5 bathrooms, 2 living rooms, a sub-zero wine vault, 50" flat screen television with surround sound, 1 shower with 3 big shower heads, 1 outside swimming pool and 1 indoor private spa, 3200 feet of spacious living space en 3 extra large garage's koste slechts 1.260.000 dollar. Ondanks dat het een aardig bedrag is denk ik toch niet dat je daar in nederland ook maar in de buurt komt.

Verder ben ik bezig met een web-album voor mijn fotos omdat het op deze blog soms nogal moeilijk is om de lay-out in orde te krijgen. Ik blijf wel af en toe fototjes toevoegen maar bij grotere hoeveelheden fotos ga ik vanaf nu links neerzetten in het bericht, en daar kunnen jullie dan allemaal rustig de foto's bekijken. Ik zal proberen de meeste van een onderschrift te voorzien zodat jullie ook snappen waar het over gaat.

Hier een voorproefje met de foto's die bij dit bericht horen:

Foto's van de auto:
http://picasaweb.google.nl/Jasperkls/auto
Foto's van het tuben:
http://picasaweb.google.nl/Jasperkls/Tuben

Geen opmerkingen: